Skip to main content

5 mei Ode aan de Vrijheid

By 27 maart, 2019Uncategorized

5

Op Bevrijdingsdag zondag 5 mei willen wij samen met jullie de Vrijheid vieren. Tenslotte moeten wij ons steeds realiseren dat onze Vrijheid niet  vanzelfsprekend is. We moeten opkomen voor de waarden van de democratie en beseffen dat je hier in een land leeft waar vrijheid gegarandeerd is.

Daartoe organiseren wij in de Dorpskerk een Open Podium voor iedereen die met ons op welke wijze dan ook de Vrijheid wil vieren.

Wil je deelnemen met een gedicht, een lied of gewoon iets vertellen? Geef je dan op via info@rondjewijkaanzee.nl. De bijeenkomst is van 12.30 tot 14.00 uur. Daarna is er een wandeling naar de tentoonstelling over Vrijheid in de Woonbunker M151 voor 28 Manschappen van de Duitse marine op het duin aan de Zwaanstraat. Deze bunker is onlangs opgeknapt en ingericht met een heuse slaapzaal. Tevens is er in de officierskamer een tentoonstelling over Vrede en Vrijheid ingericht

Programma 5 mei:

Van 10 uur tot 17.00 uur is er op het Julianaplein een kinderprogramma met o.a. poppentheater, knutselactiviteiten, schminken en zweefmolen.

12.15 uur Vrijheidsconcert in de Dorpskerk

14.00 uur wandeling Rondje Wijk aan Zee vanaf de Dorpskerk. Opening Tentoonstelling Vrijheid in de Woonbunker M151 aan de Zwaanstraat.