Skip to main content

5 Juni Dag van de Atlantikwall

By 20 mei, 2016april 30th, 2023Reeds geweest

5 Juni Dag van de Atlantikwall
Bunkers open van 11.00 uur tot 17.00 uur

Alle bunkers langs de Noord-Hollandse en Zuid-Hollandse kust, dus ook de Küver in het Gaasterbos en de Radarbunker in Wijk aan Zee zijn op 5 juni van 11.00 uur tot 17.00 uur geopend. Een passe-partout geeft toegang tot alle bunkers en kost 6 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen onder de 12 jaar. De toegangsbewijzen zijn te verkrijgen in de bunkers en op de Dorpsweide.
In de Küver 451 worden de hele dag films gedraaid. Elk heel uur vertoont Jan van der Land de films Vrijheit I, II en III, met interviews van ouderen die de oorlog meegemaakt hebben.

Keep them Rolling
Waar de Manschappenbunker en de Radarbunker dicht bij elkaar in de duinen liggen, ligt de Küver 451a net iets verder weg. Je kunt ervoor kiezen een mooie wandeling door de duinen te maken, of je gaat mee in de historische voertuigen van Keep Them Rolling!
Keep Them Rolling heeft allerlei voertuigen die tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt of gefabriceerd zijn. Op de Dorpsweide staan de Jeeps en Dodges voor je klaar om je heen en weer te brengen naar de bunkers.
Een retourtje kost € 2,00 per persoon en is alleen voor bezoekers met een Bunkerdagticket.
Kijk ook op: www.rondjewijkaanzee.nl
mail: info@rondjewijkaanzee.nl
Meer informatie zie:  www.bunkerdag.nl

Bekijk ook deze gave video over de officiële opening van de Küver bunker Wijk aan Zee: