Skip to main content

De Zingende Gids wandelt door dorp met mooie nieuwe liedjes

By 18 juli, 2023december 18th, 2023Reeds geweest

WIJK AAN ZEE – Net als vorig jaar gaat De Zingende Gids ook deze zomer met publiek op pad om, tijdens een wandeling, het dorp Wijk aan Zee te bezingen. Dit jaar zijn er enkele mooie nieuwe liedjes toegevoegd. “We voelen dat het nog beter is geworden”, aldus zangeres/gids Mariëtte van Soest.

De wandelingen zijn op woensdag 23 augustus van 19.30 tot 21.00 uur en zondag 27 augustus van 13.00 tot 14.30 uur. Reserveren is mogelijk via liedjeswandeling@gmail.com. Deelname is gratis.

Wijk aan Zee kent al enkele decennia lang een soort van liedjescultuur. Bij verschillende gelegenheden is er door uiteenlopende muzikanten muziek geschreven. Soms om een standpunt tegen iets te verkondigen, maar minstens zo vaak om de verbondenheid in en met het dorp uit te drukken. De Zingende Gids houdt met de wandeling een deel van dat repertoire levend, maar zorgt ook voor uitbreiding van de liedjesschat

Zo zijn er voor de edities van deze zomer enkele nieuwe liedjes toegevoegd. Eén gaat over camping Rolandsduin, een tweede over de Schelpenstet. De liedjes zijn geschreven door Ab Winkel, die tijdens het wandelen met gitaar voor de begeleiding zorgt. Uit het ‘archief’ is een derde lied toegevoegd, gebaseerd op een gedicht van Alie Blokhuis.

De Zingende Gids is geformeerd om de verschillende facetten van het dorp Wijk aan Zee zingend onder de aandacht te brengen. Het publiek van het eerste jaar was uitermate complimenteus en soms diep geroerd. ,,Het was hartverwarmend om te horen. Een stimulans om het deze zomer minstens zo goed te doen.”

Per tocht kunnen er maximaal vijftien wandelaars mee. “Vorig bleek dat een uitstekend aantal. De verstaanbaarheid van de zang blijft goed en de wandelaars hoeven niet te vaak en te lang op elkaar te wachten”. Gevolg van de limitering was wel dat alle vier de wandelingen snel volgeboekt waren.

Vertrek is vanaf het Julianaplein, bij het bord van Rondje Wijk aan Zee. Tijdens de tocht van ongeveer twee kilometer, komen twee pittige trappen voorbij en er worden twaalf Wijk aan Zeese liedjes gespeeld. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de hoed wordt gewaardeerd.