Skip to main content

Dorpswandeling doorspekt met liedjes over Wijk aan Zee

By 9 augustus, 2022Reeds geweest

‘Rondje Wijk aan Zee’ krijgt een verrassende muzikale impuls. Eind augustus zijn er vier data waarop aan een muzikale wandeling kan worden deelgenomen.

Rondje Wijk aan Zee maakte in de afgelopen diverse wandelmogelijkheden. Deze voeren bijvoorbeeld door het landschap dat het dorp omringt. Ook zijn er rondleidingen in bunkers. De muzikale variant is echter spiksplinternieuw.

Mariëtte van Soest, gids bij Rondje Wijk aan Zee, maakte een wandelroute van ongeveer anderhalf uur waarin plaats is voor ongeveer tien liedjes. Deze liedjes zijn dus min of meer bepalend voor de plekken die tijdens de wandeling worden aangedaan. Dat betekent dat deze tocht voornamelijk door het dorp gaat, maar ook langs de randen, het zeedorpenlandschap en een stukje duin.

Het bijzondere is dat gids Van Soest de liedjes ook uitvoert, samen met haar muzikale begeleider Ab Winkel.

Voor de selectie van de liedjes grepen Van Soest en Winkel in de rijke Wijk aan Zeese muziekhistorie. Ze vonden daar liedjes als ‘Schoenmaker Frans’ en ‘Cornelia’ (over Neeltje Snijders). Maar er is bijvoorbeeld ook een ode aan de buurtzorg en een deels fictief lied over de samenwerking van een Duitse soldaat en een Wijk aan Zeese timmerman.

Een deel van de liedjes verscheen in het dorp op cd’s als ‘Zo klinkt Wijk aan Zee’ of op platen van lokale artiesten.

De vier tochten zijn op:

* De donderdagen 18 augustus en 25 van 19.30 tot 21.00 uur

* De zondagen 21 en 28 augustus van 13.00 tot 14.30 uur.

* Er is per wandeling een maximum van 15 personen. De tocht is niet-roken.

* Reserveren is mogelijk via liedjeswandeling@gmail.com.

* Startpunt Julianaplein. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage mag en komt ten goede aan het onderhoud van Rondje Wijk aan Zee.