Skip to main content

Een wereld van Weleer, Wijn, Wind en Water

By 5 september, 2019Uncategorized

Folkgroep “Altegaer” speelt zondag 6 oktober in de dorpskerk

In hun programma “Een wereld van Weleer, Wijn, Wind en Water” begint Altegaer bij het allereerste begin van de opgeschreven muziek en maakt vervolgens een reis door de Middeleeuwen, Renaissance en de Gouden Eeuw naar onze tijd. Een reis die ook nog eens begint in onze Lage Landen, maar uiteindelijk ook de hele wereld over zal gaan…..

In hun keuze van liederen legt deze pas 2 jaar bestaande groep zich geen grenzen op. Ze spelen en zingen alles wat ze zelf graag willen en dat kan over heel veel gaan, zolang het maar mooi of uitdagend is:

–          van muziek uit de middeleeuwen tot swingende folk

–           van wervelende dansdeunen tot prachtige samenklanken

–           van a capella zang tot  verhalende ballades

De 6 leden van Altegaer hebben allemaal hun sporen in de folk- en maritieme muziek al ruimschoots verdiend. De groep bestaat uit:

– Marita Kruijswijk en Marian Nesse (accordeon, bas en zang) in “Kat yn ’t Seil”en nu in

“Kapriol’!”

– Narda Kaandorp (harp, accordeon en zang), Louis Stortelder (dans en zang) en Hanneke Koek (viool, bas en zang) in de voormalige “Scric der Zee”

– Frank Edam (gitaar, accordeon, dans en zang) speelde ooit ook in de Scric der Zee, en momenteel onder meer in “het Alkmaars Straatorkest” en “Onstuimig Schuim”

Het optreden in de dorpskerk aan het Julianaplein op zondag 6 oktober begint om 12.30 uur, duurt tot 14.00 uur

De toegang tot het kerkje is gratis. Wat de artiesten verdienen hangt van het publiek af, want er wordt na afloop met de pet rondgegaan.

14.00 uur Rondwandeling met gids

Om 14.00 uur wandelen voor nog meer historie. Een gids leidt u naar de bunkers, vuurbaak, Een Zee van Staal en de Lunet en dat alles in een wondermooi landschap.

Het is de laatste openstelling van dit seizoen.