Skip to main content

Muzikale vertelvoorstelling ‘Ze heet Hana’

By 22 april, 2022april 30th, 2023Nieuws, Reeds geweest

Rondje Wijk aan Zee presenteert:

 

Muzikale vertelvoorstelling ‘Ze heet Hana’, 1 mei Dorpskerk Wijk aan Zee

Benefietvoorstelling ten bate van Vluchtelingenwerk IJmond, aanvang 12.00 uur

Door de oorlog in Oekraïne komen er extra stromen vluchtelingen richting Europa, en ook naar ons land. Om een bijdrage te leveren aan de opvang van deze vluchtelingen speelt de Santpoortse verhalenverteller Piet Paree op 1 mei de indringende muzikale vertelvoorstelling ‘Ze heet Hana’.

Deze voorstelling is destijds geschreven in het kader van “75 jaar vrijheid”.

Het duo Piet Paree en Frank Edam brengt al jaren muzikale vertelvoorstellingen met diverse historische thema’s voor jong en oud. Piet schrijft de laatste jaren vooral verhalen waarin deze thema’s beeldend voor het voetlicht komen. Samen met liedschrijver en muzikant Frank Edam maakt hij van deze verhalen beeldende muzikale vertelvoorstellingen.

Wegens ziekte van Frank Edam zullen muzikanten en zangers van het Alkmaars Straatorkest de voorstelling van Piet begeleiden.

De toegang tot deze voorstelling is gratis. Na afloop gaat de hoed rond om het broodnodige geld bijeen te brengen voor de opvang van vluchtelingen uit de Oekraïne. De voorstelling begint om 12.00 uur. Na de pauze zal het Alkmaars Straatorkest nog een paar Vrijheidsliederen ten gehore brengen.

Voor meer info over de voorstelling, zie www.pietparee.nl

Open dag bunkers

‘Rondje Wijk aan Zee’ is een wandeling van 5½ kilometer door hoge duinen met prachtige vergezichten, duinvalleien en bos. De route voert langs historisch markante plekken zoals een fundering van een vuurbaak, een lunet uit 1800 en een aantal bunkers uit de Tweede Wereldoorlog.
Maak op een sportieve manier kennis met cultuur en natuur in een afwisselend Zeedorpenlandschap met zijn specifieke vegetatie. De bunkers zijn die dag geopend van 13.00 – 16.00 uur. De wandelroute is ook te downloaden via https://app.rondjewijkaanzee.nl/