Skip to main content

Muzikale Wijk aan Zee wandeling vanuit je stoel met Zingende Gids

By 10 september, 2023december 18th, 2023Reeds geweest

Gewoonlijk wandelt De Zingende Gids Mariëtte van Soest met haar publiek door Wijk aan Zee. Ze vertelt over bijzondere plekken en zingt daar een passend liedje bij. Voor wie liever zittend luistert, is er een gidsconcert op 23 september in de Badgastenkerk in het dorp.

Ook deze zomer is De Zingende Gids diverse malen met publiek op pad geweest om tijdens een wandeling het dorp Wijk aan Zee te bezingen. Dit jaar zijn er enkele mooie nieuwe liedjes toegevoegd. ,,We voelen dat het nog beter is geworden”, aldus zangeres/gids Mariëtte van Soest.

De Zingende Gids brengt voor Rondje Wijk aan Zee de verschillende facetten van het dorp zingend onder de aandacht. Het publiek was tot nu toe uitermate complimenteus en soms diep geroerd. ,,Het was hartverwarmend om te horen. Een stimulans om het elke komende keer zo goed mogelijk te doen.”

Wijk aan Zee kent al enkele decennia lang een soort van liedjescultuur. Bij verschillende gelegenheden is er door uiteenlopende muzikanten muziek geschreven. Soms om een standpunt tegen iets te verkondigen, maar minstens zo vaak om de verbondenheid in en met het dorp uit te drukken. De Zingende Gids houdt met de wandeling een deel van dat repertoire levend, maar zorgt ook voor uitbreiding van de liedjesschat. Zo zijn er dit jaar drie liedjes toegevoegd en moesten enkele anderen wijken.”

Geregeld kreeg Mariëtte te horen dat mensen graag zouden willen meedoen aan de wandeling, maar dat hun mobiliteit dat niet toelaat. Met name de steile trappen vormden voor hen een blokkade. Voor die mensen, maar ook voor iedereen die de muziek nog eens rustig vanuit de stoel wil beluisteren, is er een gidsconcert op zaterdag 23 september.

Tijdens dit evenement vertelt Mariëtte over de plekken die bezocht worden. Uiteraard zingt ze de liedjes uit de wandeling. Ze wordt op gitaar begeleid door Ab Winkel. Het geheel wordt ondersteund door beeld dat is geschoten door Jan-Paul van der Meij. ,,De beelden worden op een scherm geprojecteerd. Zo wordt de beleving zo compleet mogelijk”, aldus De Zingende Gids.

Tijdens de avond wordt extra stilgestaan bij het lied ‘Roet op je toet’, dat gemaakt is naar aanleiding van de voormalige camping Rolandsduin. Mariëtte en Jan-Paul van der Meij werkten in de studio aan een opname van dat lied. Een presentatie in beeld en geluid hangt in de lucht.

Het concert begint om 20.00 uur. Entree gratis, vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Reserveren kan op www.j-p.nl/reserveren