Skip to main content

Ontdekkingstocht door bunkers van Wijk aan Zee op landelijke bunkerdag

By 7 mei, 2023juli 20th, 2023Reeds geweest
Vaak onopvallend in het landschap, ligt de Nederlandse kust nog vol met bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Op zaterdag 3 juni 2023 is het Bunkerdag. Dan zijn tussen 10.00 en 17.00 van Zeeland tot en met de Waddeneilanden alle bunkers open voor publiek. De bunkers maken deel uit van het Atlantikwall erfgoed. In Wijk aan Zee staat een complex, bestaande uit met name een commandobunker, een Radarbunker, Uitkijktoren en een luchtafweer.
Voorgaande jaren was de bunkerdag een groot succes! Meer dan duizend bezoekers hebben Wijk aan Zee bezocht.
Unieke ervaring, terug in de tijd
Een bezoek is een unieke ervaring. Zo zijn in de zeldzame Radarbunker de antennekabels nog zichtbaar. De Küver, een personeelsonderkomen, is in oude staat ingericht en heeft nog goed bewaarde muurschilderingen. Ook is hier een stuk loopgraaf te zien.
Op de Dorpsweide is een uitvalsbasis ingericht. Daar worden films vertoond. Authentieke beelden brengen je terug naar voorbije tijden. En er is een echte leger kok, die zorgt voor soep en pannenkoeken. Voor vervoer van en naar de bunkers kun je gebruik van maken van
één van historische voertuigen van ‘Keep them Rolling’. Zij verzorgen gedurende de hele dag een pendeldienst. Speciaal voor de kinderen is er schmink en liggen er opdrachtenboekjes klaar op meer te leren over dit stukje geschiedenis van ons land.
  • Wanneer: zaterdag 3 juni, van 10.00 – 17.00 uur.
  • Voor: iedereen van jong tot oud
  • Start: Dorpsweide Wijk aan Zee, in de legertent.
  • Kosten: € 7,50 voor volwassenen, € 4,- voor kinderen. Met dit entreeticket zijn alle deelnemende locaties langs de kust toegankelijk.