Skip to main content

Rondje Wijk aan Zee 24 januari opnieuw bij Kern met Pit

By 10 december, 2014april 30th, 2023Reeds geweest

Zondag 25 januari Radarbunker geopend

Rondje Wijk aan Zee heeft voor 2015 een nieuw project bij Kern met Pit van de Heidemaatschappij aangemeld. De vereniging wil een tweede bunker langs de route voor bezoekers toegankelijk maken en in de rondwandeling opnemen.
De bunker ligt in het Gaasterbos op het Tata Steel terrein en bevat een aantal muurschilderingen. De bedrijfsschool van Tata Steel heeft toegezegd de stalen deur en het traliewerk te willen maken. Bovendien mag er een elektriciteitskabel aangelegd worden vanaf het meetstation ruim 200 meter verderop.
Het geheel zal nog een enorme klus worden en het project moet binnen een jaar afgerond zijn om aanspraak te kunnen maken op de uitgeloofde 1000 euro.
Voor informatie over dit nieuwe project zie: www.kernmetpit.nl editie 2015 bij Wijk aan Zee.

De presentatie voor Kern met Pit zal zaterdag 24 januari op de Wijkaanzeese Koninginnedag, in het Strandhuis plaatsvinden.
Ter afsluiting van het schaaktoernooi wordt op 25 januari de Radarbunker van 13.00 uur tot 16.00 uur opengesteld en zal Rondje Wijk aan Zee met een stand aanwezig zijn op het Julianaplein. Ook is er een gids aanwezig die om 14.30 uur een bunkertocht begeleidt. Deelname € 2,50 euro, aanmelden ter plaatse.