Skip to main content

RONDJE WIJK AAN ZEE BESTAAT 5 JAAR!

By 25 september, 2017Uncategorized

Een paar enthousiaste dorpsgenoten nam een aantal jaar geleden het initiatief voor het realiseren van een wandelroute rondom het dorp. Zij vonden dat er buiten het strandbezoek meer te zien en te doen is in Wijk aan Zee.

Op 7 oktober 2012 werd de 5.5. km lange wandelroute met cultuur-historische informatie onder grote belangstelling in gebruik genomen: Rondje Wijk aan Zee was een feit. Een jaar later werd de Dorpswandeling gerealiseerd. Hierin wordt met historische foto’s het verleden tot leven wordt gebracht.

Er wordt veel gebruik van de route gemaakt en dat is niet verwonderlijk. Wandelen is de meest milieuvriendelijke manier van recreëren en bovendien nog gratis.

Onze omgeving is door de geschiedenis gevormd en door goed om je heen te kijken ontdek je de verborgen verhalen uit het verleden. Er is naast de historie ook veel natuur te ontdekken, zoals de specifieke flora van het Zeedorpenlandschap.

In de afgelopen vijf jaar is er veel gebeurd. De bunkers op de route werden uitgegraven en opgeknapt. De bunkerrondleidingen bleken een schot in de roos. Deze trekken elke maand veel bezoekers uit binnen- en buitenland.

Ook de Concertenreeks in de Dorpskerk werd in een nieuw jasje gestoken en mag zich op een toenemende belangstelling verheugen.

Op zondag 1 oktober wordt dit seizoen afgesloten met een bijzonder concert. Aanvang 12.30 uur. Arthur Verhagen gaat om 14.00 uur het Rondje gidsen en de bunkers zijn weer open van 13.00 tot 16.00 uur.

Op zondag 1 oktober sluiten wij dit 5e succesvolle jaar af met een feestelijke bijeenkomst voor de vrijwilligers met een hapje en een drankje in Duinpark Paasdal.

Wil je wel eens kennis maken of meer informatie over onze vereniging? Kom dan zondag tussen 17 en 19 uur gewoon even langs voor een praatje.

Rondje Wijk aan Zee kan nog steeds nieuwe vrijwilligers voor diverse functies gebruiken.

Wij zijn met name op zoek naar:

– een secretaris voor de administratie

– gastheren voor ontvangst van bezoekers in de bunkers

– diverse kluswerkzaamheden

– mensen met groene vingers voor het onderhoud van de paden

Aanmelden kan via info@rondjewijkaanzee.nl.