Skip to main content

Rondje Wijk aan Zee opent het seizoen met verschillende wandelingen op 4 en 5 mei.

By 27 maart, 2019Uncategorized

“Vrijheid is als water, als het er niet meer is, krijg je dorst”

Wijk aan Zee heeft een heel eigen verhaal over de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het gaat over de bouw van de Atlantikwall en de evacuatie van de (meeste) bewoners van het dorp. Over de deportatie van de Joodse dorpsgenoten, over de aanleg van de tankval en de sloop van o.a. de dependance van het badhotel. Over het strand als ‘Sperrgebiet’, verboden terrein voor gewone burgers en de vele wederwaardigheden van de dorpsbewoners.

Veel van wat er gebeurd is, is overgeleverd via de verhalen van dorpsgenoten die ons al ontvallen zijn. Toch gebeurt het nog regelmatig dat er ‘nieuwe feiten’, foto’s, dagboeken, herinneringen of tekeningen toegevoegd kunnen worden.

Rondje Wijk aan Zee koestert deze herinneringen en verzamelt ze om door te geven aan nieuwe generaties.

4 mei

Op zaterdag 4 mei organiseert Rondje Wijk aan Zee verschillende wandelingen langs de plekken in het dorp waarover bijzonderheden te vertellen zijn. Dit bericht heeft deels de functie van een vooraankondiging, maar wil tegelijkertijd een oproep zijn voor het doorgeven van eventuele nieuwe informatie, foto’s e.d.

Dit kan via de mail info@rondjewijkaanzee of in de bus bij Relweg 20. Het is ook mogelijk om verhalen e.d. mondeling door te geven. Via een telefoontje naar 0251373201, maken we daarvoor graag een afspraak.

Programma 4 mei4

Start om 10.30 uur  en 14.00 uur vanaf de Driesprong.

Om 20.00 uur bij het monument aan de Zwaanstraat.