Skip to main content

Rondje Wijk aan Zee opent seizoen 2014 met Dorpswandeling

By 2 april, 2014mei 15th, 2015Nieuws

Op 4 mei opent Vereniging Rondje Wijk aan Zee het seizoen met de nieuw uitgezette Dorpswandeling. Op een twintigtal plekken in het dorp zijn fotoborden geplaatst die iets laten zien van het historisch verleden van Wijk aan Zee. Een aantal monumenten langs de route opent deze dag hun deuren voor de wandelaars.
Voorafgaand is er vanaf 12.00 uur Klezmermuziek in de Dorpskerk en de vertoning van de film Vrijheid 2 met interviews van senioren over hun jeugd in een bezet Wijk aan Zee in 40-45.

Ook de Radarbunker langs de wandelroute Rondje Wijk aan Zee is van 13.00 uur tot 16.00 uur open voor bezoek. De bunker was onderdeel van de Vesting IJmuiden en ligt hoog op het Vuurbaakduin. De wandeling biedt prachtige vergezichten en voert langs de fundering van een vuurbaak uit 1600, een lunet uit de Napoleontische tijd en de bijzondere vegetatie van het Zeedorpenlandschap.

Rondje Wijk aan Zee, elke 1e zondag van de maand van mei t/m oktober: muziek in de Dorpskerk, Radarbunker geopend en rondleidingen, ook op aanvraag.