Skip to main content

Rondleiding Atlantikwall-bunkers in Wijk aan Zee

By 22 juni, 2015april 30th, 2023Reeds geweest

Rondje Wijk aan Zee organiseert op 19 juli excursies naar de bunkers die tezamen Widerstandsnest 63(a) vormen binnen de Festung IJmuiden als onderdeel van de Atlantikwall. Het betreft het complex Radarbunker V143 met de bijbehorende manschappenbunker M151, de commandobunkers van het MAA 201 onder hotel Het Hoge Duin en enkele rondom gelegen werken, waaronder een keukenbunker, een Küver met overdekte loopgraaf en een 502 manschappenonderkomen.

De rondleidingen vinden plaats op 19 juli en starten in paviljoen Schoos. Aanvang 11.30 uur en afhankelijk van het aantal aanmeldingen eventueel ook om 14.30 uur. Duur ca. 2.5 uur.
De kosten zijn 10 euro pp., inclusief een consumptie. In het paviljoen wordt vooraf aan de excursie een inleiding gegeven op de Atlantikwall en daarbinnen in het bijzonder de positie van Wijk a Zee. De deelnemers krijgen na aanmelding een digitale hand-out, waarmee men zich op de rondleiding kan voorbereiden.

Aanmelden is verplicht, informatie en aanmelden via ‘info@rondjewijkaanzee.nl’

In augustus en de daarop volgende maanden worden er weer op twee dagen rondleidingen gegeven: de tweede en vierde zondag van de maand. Daarnaast zijn ook excursies voor prive-groepen mogelijk. Deze zijn op aanvraag, het minimum aantal deelnemers is dan 12 pers.