Skip to main content

Rondwandeling in Wijk aan Zee met spel en extra openstelling bunkers

By 13 april, 2023mei 24th, 2023Reeds geweest

Rondwandeling in Wijk aan Zee met spel en extra openstelling bunkers

Op zondag 7 mei start Rondje Wijk aan Zee het seizoen met een fantasiespel op het Paasduin.  Iedereen kan meedoen! Het spel start vanaf het duin en gaat verder door de duintjes. Aan het einde bij de Lunet is na afloop een feestelijke afsluiting. Tijdens deze zondag zijn ook de bunkers extra opengesteld! Wil je zelf op pad? Dat kan altijd, de route is gemarkeerd en ook te volgen met de App.rondjewijkaanzee.nl

 

Op zoek naar het Volk van het Paa(r)sduin

Laat je meenemen in het verhaal van het Paarsduin. In een fantasiespel wordt het verhaal verteld van een machtige koning die alleen maar van paars hield. Paars betekent luxe , macht en rijkdom. Het volk vindt dat eerst wel goed, maar sommigen zijn bang dat andere kleuren worden vergeten. Daarom vluchten ze weg, om bloemen te kweken in alle kleuren. Ze hebben zich verstopt in de bergen. Waar zijn deze mensen gebleven en is het hen gelukt? Samen gaan we op zoek om de Paarsduiners te helpen hun vrijheid weer terug te krijgen. Ga je mee?

  • Wanneer: zondag 7 mei, start 13.00 uur.
  • Verzamelen: bovenop het Paasduin (eindpunt: Lunet, achter Badgastenkerkje).
  • Voor wie: iedereen van 0 – 90 (onder 8 jaar met begeleiding), deelname gratis, aanmelden niet nodig.

Openstelling  bunkers

Met deze eerste openstelling van het jaar, kun je een kijkje nemen in een drietal bijzondere bunkers.

Dit is de markante Radarbunker, het bomvrije onderkomen, waar de manschappen in de tweede wereldoorlog konden werken en slapen. Daarnaast is ook de Küverbunker toegankelijk. De bunker diende als verblijf voor de manschappen, ter verdediging van het landfront.

  • Wanneer: zondag 7 mei, 13.00- 16.00 uur
  • Locatie: beide bunkers liggen aan de wandelroute Rondje WaZ
  • Voor wie: iedereen van 0 – 90 (onder 8 jaar met begeleiding), deelname gratis, aanmelden niet nodig.

 

Zelf op stap? Dat kan met de app, op ieder moment

Wijk aan Zee heeft een heel eigen verhaal over het dorp en over de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. En daar is veel over te vertellen. Je kunt op eigen gelegenheid de rondwandeling lopen, startend vanaf het Julianaplein of bij de Spar. Alle info staat op het bord. En met de app op je telefoon kun de verhalen onderweg beluisteren.

  • Voor wie: iedereen
  • Voor de app: rondjewijkaanzee.nl

 

Dit seizoen zullen nog allerlei activiteiten volgen, zoals themawandelingen met muziek, gedichten en literatuur. Dankzij de ideeën en medewerking van enthousiaste vrijwilligers. De voorbereidingen zijn in volle gang. Info volgt!