Route 1: Rondje Wijk aan Zee:

Deze wandeling door het landschap dat Wijk aan Zee omringt, biedt een bijzondere kijk op het verleden van het kustdorp.

De route is 5 ½ kilometer lang en voert afwisselend over verharde en onverharde wegen en paden. De wandeling neemt ongeveer 1 ½ uur in beslag.
Rondje Wijk aan Zee kan op ieder willekeurig punt worden gestart. Hier gaan wij uit van het startpunt bij het informatiebord voor de Dorpskerk op het Julianaplein. Parkeren kan langs de Dorpsweide.
De zuidelijke route voert door hoge duinen.

Voor het noordelijke gedeelte van de route is een duinkaart verplicht, te verkrijgen bij de automaat bij de ingang van het PWN gebied aan de Meeuwenweg en bij de Spar, Verlengde Voorstraat 56.

Op 1 mei 2020 is Rondje Wijk aan Zee verder digitaal gegaan. Door de maatregelen rondom het Coronavirus stonden de gidsen van Rondje Wijk aan Zee langs de kant. Om de mensen toch te kunnen blijven rondleiden is er een web-app ontwikkeld. Deze app, die niet gedownload hoeft te worden, voert de wandelaars langs de bunkers van de Atlantikwall en langs plekken waar persoonlijke verhalen te vertellen zijn. De mensen kunnen nu, eventueel met oordopjes in, de verhalen beluisteren terwijl ze in eigen tempo wandelen door Wijk aan Zee.

Klik HIER om bij de app te komen.

Route 2: Dorpswandeling:

De Dorpswandeling is speciaal uitgestippeld voor mensen die wat minder goed ter been zijn en toch graag onze mooie kustplaats willen ontdekken!

Via deze route volgt u alleen verharde paden en zijn de steile hellingen nihil tot beperkt.

De rondwandeling trekt voornamelijk door het centrum van ons dorp en neemt u middels nostalgische plaatjes mee terug in de tijd.