Skip to main content

Spetterende opening

By 12 april, 2016april 30th, 2023Reeds geweest

Seizoensopening met fluiten en tromgeroffel van het Tata Steel opleidingenorkest, dans en film

Wandeling met gids langs bunkers

Rondje Wijk aan Zee verzorgt elke 1e zondag van de maand van mei t/m oktober een muziekprogramma in de Dorpskerk op het Julianaplein.

Speciaal voor deze gelegenheid verzorgt het opleidingenorkest van Tata Steel bestaande uit maar liefst 30 muzikanten de opening op 1 mei. Zij bespelen een keur aan instrumenten van klarinet en saxofoon tot hoorn, contrabas en slagwerk. Met klassiek, pop en filmmuziek brengen zij onder leiding van Thomas Geerts een zeer afwisselend programma. Leerlingen van de DnD dansschool komen dansen en de nieuwste film van Jan van der Land met interviews van ouderen over de 2e Wereldoorlog wordt vertoond.

Kortom een spetterend begin van het seizoen.

Daarna start de wandeling met gidsen langs o.a. de bunkers, vuurbaak en lunet.

Het hele jaar is er hard gewerkt aan de bunkers. De nieuw uitgegraven en gerestaureerde bunker in het Gaasterbos wordt voor het eerst voor publiek geopend.

Er is verlichting aangebracht in de Mannschappenbunker op het Vuurbaakduin, die nu ook voor het eerst opengesteld wordt. Bovendien zijn er prachtige informatiepanelen aangebracht.

De bunkers zijn geopend van 14.00 tot 17.00 uur.

Programma 1 mei

12.15 uur        Openingswoord door Peter Duin

12.30 uur        Het Opleidingenorkest van Tata Steel o.l.v. Thomas Geerts met 30 muzikanten van 8 tot 50 jaar met klassiek, pop en filmmuziek

De leerlingen van DnD dansschool

13.30 uur        Film Vrijheid 3 van Jan van der Land met interviews van ouderen over de 2e Wereldoorlog.

14.00 uur        Start rondwandelingen met twee gidsen.

Eerste openstelling van de Küverbunker 451 in het Gaasterbos.