Skip to main content

Stormen gieren en masten kraken bij Onstuimig Schuim. Zondag 7 september in de Dorpskerk te Wijk aan Zee

By 19 augustus, 2014april 30th, 2023Reeds geweest

Rondje Wijk aan Zee presenteert op zondag 7 september de muziekgroep “Onstuimig Schuim” in de Dorpskerk van Wijk aan Zee aan het Julianaplein. In deze mooie verstilde omgeving laten zij de zeeën ruisen, de liefde opbloeien, de stormen gieren en de masten kraken met hun beeldende liederen, muziek en verhalen.

Alle emoties die de zee oproept verwerken ze in hun grotendeels zelfgeschreven Nederlandstalige liederen en muziek. De verhalen gaan over weemoed, werklust, ontberingen, angsten, dromen en verlangens en worden met veel overtuiging en enthousiasme vertolkt. Er valt voor het publiek veel mee te zingen, mee te lachen, maar ook ontroerd te raken.

De muziekstijl laat zich het beste omschrijven als een vleug folk met traditionele en buitenlandse invloeden. Iedereen zingt en de groep begeleidt zichzelf op fluiten, gitaren, saxofoon, cello, mondharmonica, accordeon, banjolele, cagon en kleppers

Het werk van Onstuimig Schuim is niet tijdgebonden, het strekt zich uit van de Gouden Eeuw tot in het heden en wordt af en toe met veel humor en spektakel neergezet.

De groep, die nu ruim 2 jaar bestaat, komt uit Noord-Kennemerland en is een graag geziene gast op festivals, speelt met groot plezier op mooie historische plekken en verzorgt complete concerten op binnenlocaties.

De voorstelling begint om 12.30 uur. De toegang is gratis, maar er wordt met de pet rondgegaan, zodat het publiek zelf de waardering kan bepalen.