Skip to main content

Vrijwilligers gevraagd

Ben je op zoek naar een leuke en gezellige vrijetijdsbesteding, die niet zoveel tijd vergt? Dan is onze vereniging wellicht iets voor jou! Zelfs als je in de periode mei tot en met oktober maar een dag per maand kunt missen, zijn we al heel blij met je. Ook kinderen (vanaf groep 8 basisonderwijs) zijn van harte welkom als jeugdvrijwilliger!

Rondje Wijk aan Zee wordt volledig door vrijwilligers in stand gehouden.
Onze grootste wens is het vaker kunnen open stellen van de bunkers en het op verzoek kunnen geven van groepsrondleidingen. Ook gaan wij in april beginnen met een nieuw bunkerproject: het blootleggen van de woonbunker in het Gaasterbos. Hiervoor is een uitbreiding van het aantal vrijwilligers noodzakelijk!

Wij zoeken gidsen, suppoosten, klussers en andere ondersteuners

Gidsen
Taakomschrijving: Het leiden van groepen mensen (en/of kinderen) langs natuur en cultuurbezienswaardigheden langs het wandelpad. De wandelaars daarbij informeren over de geschiedenis van Wijk aan Zee/ Beverwijk en de bunkers.
Profiel: Je hebt belangstelling voor de geschiedenis in het algemeen en voor de Tweede Wereldoorlog in het bijzonder. Kennis van zaken is niet noodzakelijk, wel de wil om meer te leren over deze onderwerpen.
Frequentie: Naar wens één keer tot meerdere keren per maand.

Suppoosten
Taakomschrijving: Het toezicht houden tijdens de bunkeropenstelling. Bezoekers rondleiden en vragen kunnen beantwoorden.
Profiel: Je hebt belangstelling voor de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de geschiedenis van Wijk aan Zee/ Beverwijk en haar inwoners in de jaren 40/45. Kennis van zaken is niet noodzakelijk, wel de wil om je hierin te verdiepen.
Frequentie: In onderling overleg op de eerste zondag van de maanden mei tot en met oktober, dus één keer per maand. Soms tijdens een extra ingeplande openstelling.

Klussers
Taakomschrijving: In de weekends buiten de openstellinguren met andere vrijwilligers bepaalde projecten oppakken.
Profiel: Je hebt geen twee linkerhanden en je bent handig met de schep, met verf, met hout en met metaal voor het onderhoud van de bunkers en de bewegwijzering. Of je hebt groene vingers en je wilt buiten bezig zijn met het opschonen van de paden en ander groen.
Frequentie: In overleg één á twee keer per maand, met name in de periode oktober tot april.

Administratieve en ICTondersteuners
Taakomschrijving: Je weet hoe je instanties moet benaderen, brieven moet opstellen of hebt op andere bestuursvlakken bepaalde expertise. Ofwel je wilt helpen met het opzetten van informatiepanelen en (PowerPoint) presentaties.
Ofwel je hebt ervaring met ict en wilt helpen met het bijhouden van de website en publicaties op Facebook.
Profiel: Je hebt belangstelling voor geschiedenis en een goede taalvaardigheid.
Frequentie: In overleg een aantal uren per maand.

Ben je geïnteresseerd geraakt?
Neem vrijblijvend contact met ons op! Je kan ons mailen info@rondjewijkaanzee.nl of bellen 0610846289