Skip to main content

Vroegere tijden herleven bij de Trawanten van Banjaert zondag 5 oktober in de Dorpskerk te Wijk aan Zee

By 16 september, 2014april 30th, 2023Reeds geweest

Rondje Wijk aan Zee presenteert op zondag 5 oktober ter afsluiting van het seizoen de muziekgroep de Trawanten van Banjaert in de Dorpskerk van Wijk aan Zee aan het Julianaplein. De Trawanten trekken langs kastelen, ruïnes en oude kerkjes. Met muziek van doedelzak, schalmei, trom en trekzak waant u zich voor even in vroeger tijden.

Heeft u altijd al een keer op de foto gewild in historische kleding zoals op een schilderij van Jan Steen, of Hendrik de 8? Grijp dan deze dag uw kans in de Dorpskerk. De Trawanten stellen hun kleding uit vervlogen tijden voor een foto ter beschikking.

De voorstelling begint om 12.30 uur. De toegang is gratis, maar er wordt met de pet rondgegaan, zodat het publiek zelf de waardering kan bepalen.
Aansluitend de rondwandeling met gids naar o.a. de Radarbunker. Deze zal voor de laatste keer dit seizoen opengesteld worden.
Wilt u een keer met een groep buiten de openingstijden (een gedeelte van) het Rondje Wijk aan Zee wandelen en/of de Radarbunker bezoeken, meldt u zich dan aan via info@rondjewijkaanzee.nl.
De wandeling kan ook met behulp van de app gemaakt worden: app.rondjewijkaanzee.nl. Folders zijn te verkrijgen bij de TiP, Primera of de Spar ter plaatse. Voor meer informatie: www.rondjewijkaanzee.nl/ en Facebook.