Skip to main content

Wandelen met gids in Wijk aan Zee

By 13 april, 2023december 18th, 2023Reeds geweest

Wandelen met gids in Wijk aan Zee van start op zondag 7 mei

Zoals alle jaren organiseert de vereniging “Rondje Wijk aan Zee” ook dit jaar weer wandelingen door het dorp Wijk aan Zee. Elke eerste zondag van de maand staan er gidsen klaar om deelnemers mee te nemen in de historie en de natuur van Wijk aan Zee. De start is bij het bord “Rondje Wijk aan “op het Julianaplein, bij de hervormde kerk.

 

Verhalen bijzondere dorpsgenoten

Alle jaren kunnen de wandelingen rekenen op grote belangstelling. Er wordt een tocht gemaakt door het historisch centrum en door een deel van de Dorpsduinen. In het centrum vinden we natuurlijk de kerken en de verschillende monumenten ter nagedachtenis van de Tweede Wereldoorlog. Bovendien worden er verhalen verteld over bijzondere dorpsgenoten.

 

Karakteristiek duingebied

De Dorpsduinen is een karakteristiek gebied met bijzondere beschermde planten. Het is niet voor niets een Natura 2000 gebied. Een deel van de trip gaat langs paden door de duinen en er wordt kennisgemaakt met de beschermde Blauwe Zeedistel.  De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en is met een gemiddelde conditie prima te doen.

 

Start: Julianaplein Wijk aan Zee, bij het bord van Rondje Wijk aan Zee    

De wandeling begint om 13.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur, aanmelden niet nodig.